Βάπτιση

Είσαι έτοιμη να γίνεις νονά; Διάβασε αυτό το άρθρο για να μην σου ξεφύγει τίποτα!

Είσαι έτοιμη να γίνεις νονά; Διάβασε αυτό το άρθρο για να μην σου ξεφύγει τίποτα!
Το να βαπτίσεις ένα παιδί αποτελεί μια «εκλεκτική συγγένεια», ίσως πιο σημαντική από τη συγγένεια εξ αίματος.

Ο ρόλος συνεπάγεται μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη, γι’ αυτό δώστε προσοχή…

Ο σταυρός

Ο κανόνας που βρίσκει εφαρμογή εδώ είναι όσο πιο minimal και κλασικός τόσο πιο διαχρονικός (και ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός).

Τα βαπτιστικά

Είμαστε πράγματι ενθουσιασμένοι με τις νέες τάσεις στα βαπτιστικά ρούχα, που θέλουν επίσημα μεν αλλά πιο εναλλακτικά outfit και χαριτωμένα αξεσουάρ. Δώστε μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υφασμάτων και μην ξεχνάτε πως προτεραιότητά σας πρέπει να είναι η άνεση του παιδιού.

Ο στολισμός (;)

Παραδοσιακά τον αναλαμβάνει ο νονός, αρκεί βέβαια να επιτρέπεται στην εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο – γι’αυτό και το ερωτηματικό. Σε αυτή την περίπτωση, στολίζετε διακριτικά την κολυμπήθρα, ίσως και την είσοδο του ναού με φυσικά λουλούδια ή props που ταιριάζουν με το θέμα της βάπτισης.

Το σετ βάπτισης

Ένα ολοκληρωμένο σετ βάπτισης περιλαμβάνει τα μαρτυρικά, τρεις μικρές λαμπάδες για την κολυμπήθρα, σαπούνι, μπουκάλι με λάδι, λαδόπανα, πετσέτες, τη μεγάλη λαμπάδα και φυσικά ένα κουτί στο οποίο θα μπουν όλα αυτά. Προτιμήστε να επιλέξετε διακοσμητικά και κουτί που να μείνουν στο παιδί ως ενθύμια και να έχουν περαιτέρω χρηστική αξία. Μπορείτε, για παράδειγμα, αντί κουτιού να επιλέξετε μια βαλίτσα που θα είναι η πρώτη βαλίτσα του παιδιού.

Τι θα φορέσει η νονά;

Εφόσον το μυστήριο τελείται σε ναό, το outfit οφείλει να είναι ανάλογο και οπωσδήποτε σεμνό. Για πρακτικούς λόγους, αποφύγετε βαθιά ντεκολτέ, σατέν υφάσματα και κοσμήματα γιατί μπορεί να τραυματιστεί το μωρό.
The manual

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ή να έχετε άγχος για τη διαδικασία. Ο παπάς καθοδηγεί τους νονούς βήμα προς βήμα και αποκλείεται να μην έχετε βρεθεί έστω σε μία βάπτιση στο παρελθόν. Φροντίστε μόνο να κάνετε μια επανάληψη το Σύμβολο της Πίστεως. Θα το διαβάσετε μέσα από βιβλίο αλλά δεν είναι πολύ ωραίο να γίνει συλλαβιστά η ανάγνωση…

Be prepared

Το μωρό θα κλάψει και θα γλιστράει και θα κουνιέται και θα βήχει και θα τσιρίζει! Προετοιμαστείτε για το χειρότερο σενάριο και μείνετε ψύχραιμη γιατί έτσι θα ηρεμήσει κι εκείνο όταν το πάρετε στην αγκαλιά σας.

Keep in mind

Είναι πολύ βασικό να λάβετε υπόψη τους γονείς και να κάνετε οποιαδήποτε επιλογή μαζί τους. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ώστε να συνάδουν όλα και με την αισθητική τους.

Last but not least – Μετά το μυστήριο

Νομίζετε πως τώρα έχουν τελειώσει όλα, κι όμως τώρα ξεκινάνε. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα δώρα κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Ο ρόλος της νονάς ή του νονού είναι να βρίσκεται δίπλα στο παιδί για πάντα. Οφείλει να είναι παρών σε κάθε σημαντικό βήμα του, να επιδιώκει την επικοινωνία και το χτίσιμο μιας ουσιαστικής σχέσης. Πρόκειται για μια «εκλεκτική συγγένεια» και αυτό την καθιστά πιο σημαντική ίσως από τη συγγένεια εξ αίματος. Είστε έτοιμοι για μια τέτοια δέσμευση, λοιπόν;

PS: Δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν πλέον την ονοματοδοσία αντί της βάπτισης. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, καλό είναι να ορίσετε έναν νονό ή μια νονά στο παιδί. Είναι τόσο σημαντική και πολύτιμη η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη νονά και το παιδί. Για ποιον λόγο να του τη στερήσετε;

Πηγή: https://www.yes-i-do.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *